Údržba a sanitace

Potřebujete odborně vyčistit Vaše výčepní zařízení?

  • Provádíme chemické sanitace výčepních zařízení nejen v restauracích a pivnicích, ale i malých chladičů používaných v domácnostech.
  • Váš chladič nám můžete přivézt na provozovnu, nebo k Vám přijedeme.
  • Cena čištění již od 360,- s DPH v závislosti na rozsahu čištění a počtu sanitovaných smyček. V případě výjezdu cestovní náklady 5,- za km.

 

Nepodceňujte důležitost správné a pravidelné sanitace! Rádi Vám chlazení vysanitujeme. Kontakt

 

Údržba pivního chlazení.

 

  • Po každém použití nápojové vedení propláchněte tlakem vody, pro snadnější propláchnutí použijte sanitační adaptér dle druhu vašeho naražeče (není standardní příslušenství).
  • Jednou za dva měsíce je nutné chladič vysanitovat chemicky. Sanitaci buď můžete provést sami pomocí sanitačního soudku a sanitačního roztoku, nebo si nechat Váš chladič vysanitovat odborně. Podrobný popis sanitace naleznete níže.
  • Každý měsíc je potřeba kontrolovat čistotu kondenzátoru, případné nečistoty ofouknout tlakem vzduchu nebo vyčistit ometením. V opačném případě hrozí snížení chladicího výkonu nebo poškození chladiče.
  • V žádném případě se nesmí chladič pokládat na předměty, které by zabránili cirkulaci vzduchu.
  • Elektrické zařízení se musí revidovat (kontrolovat) v termínech dle ČSN 33 1610 osobou znalou a pověřenou. Servis, náhradní díly, předepsané revize a kontroly provádí a zajišťuje firma LINDR.

 

 

Jak provádět sanitaci pivního chlazení

 

VODOU
(sanitační adaptér):

  • Sanitační adaptér připojte k vodovodnímu řádu pomocí ½" hadice. Po skončení čepování piva odrazíme naražeč od keg sudu. Sanitační adaptér propojíme s naražečem stejným způsobem, jako byste naráželi KEG sud.
  • Po naražení otevřte páku výčepního kohoutu a nechte otevřenou, dokud z něj nepoteče čistá voda (vypláchnou se všechny zbytky nápoje a částečné usazeniny).

 

 

CHEMICKY
(sanitační sud):

  • Nejprve odšroubujeme hlavici sanitačního soudku, do soudku nalijete čistou vodu. Našroubujte zpět hlavici na sanitační sud, narazte do ní naražeč a natlakujte stejným způsobem, jako když narážíte sud s nápojem.
  • Otevřte páku pivního kohoutu a nechte otevřenou, dokud z kohoutu nezačné téci čistá voda.
  • Potom do sanitačního soudku nalijte zředěný roztok v předepsaném poměru (obvykle 1:80), sanitační roztok aplikujte do vedení stejným způsobem jako vodu. Sanitační roztok nechte cca 20 minut působit. Po 20 minutách odražte naražeč ze sanitačního soudku a důkladně ho vymijte čistou vodou napusťte do něj čistou vodu.
  • Opět narazte naražeč na soudek a chladič důkladně propláchněte čistou vodou, minimálně 5 litrů.
  • Pro dokonalé provedení sanitace kompletního chladicího zařízení použijte sanitační kuličku, kterou vsadíte do hadice za naražeč a "proženete ji" vedením. Nezapomeňte z výčepního kohoutu rozdělat kompenzátor pro snažší vyndání sanitační kuličky.

 

Při sanitaci nezapomeňte na výčepní kohout a naražeč. Je potřeba je rozebrat, namočit do sanitačního roztoku a důkladně vyčistit a odstranit všechny usazeniny. A na závěr zpět propláchnout čistou vodou.

 

Pokud chcete svěřit sanitaci nám, neváhejte nás kontaktovat.

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.