Vážení zákazníci. V souvislosti s usnesením vlády funguje provozovna pouze pro expedici internetových objednávek. Zboží doručujeme pomocí přepravních služeb DPD (lze platit pouze platební kartou řidiči) nebo PPL (lze platit pouze platební kartou řidiči). Pro platbu doporučujeme využít platbu zálohovou fakturou. Tu obdržíte v momentě, kdy bude zboží připraveno k expedici (neplatíte dopředu něco co nelze dodat). Na zálohové faktuře je QR kód. Bankovní mobilní aplikace umožní oskenováním QR kódu automaticky načíst platební údaje, takže můžete zaplatit jednoduše rychle a bezchybně.

Údržba a sanitace

 

Údržba pivního chlazení.

 

  • Po každém použití nápojové vedení propláchněte tlakem vody, pro snadnější propláchnutí použijte sanitační adaptér dle druhu vašeho naražeče (není standardní příslušenství).
  • Jednou za dva měsíce je nutné chladič vysanitovat chemicky. Sanitaci buď můžete provést sami pomocí sanitačního soudku a sanitačního roztoku, nebo si nechat Váš chladič vysanitovat odborně. Podrobný popis sanitace naleznete níže.
  • Každý měsíc je potřeba kontrolovat čistotu kondenzátoru, případné nečistoty ofouknout tlakem vzduchu nebo vyčistit ometením. V opačném případě hrozí snížení chladicího výkonu nebo poškození chladiče.
  • V žádném případě se nesmí chladič pokládat na předměty, které by zabránili cirkulaci vzduchu.
  • Elektrické zařízení se musí revidovat (kontrolovat) v termínech dle ČSN 33 1610 osobou znalou a pověřenou. Servis, náhradní díly, předepsané revize a kontroly provádí a zajišťuje firma LINDR.

 

 

Jak provádět sanitaci pivního chlazení

 

VODOU
(sanitační adaptér):

  • Sanitační adaptér připojte k vodovodnímu řádu pomocí ½" hadice. Po skončení čepování piva odrazíme naražeč od keg sudu. Sanitační adaptér propojíme s naražečem stejným způsobem, jako byste naráželi KEG sud.
  • Po naražení otevřte páku výčepního kohoutu a nechte otevřenou, dokud z něj nepoteče čistá voda (vypláchnou se všechny zbytky nápoje a částečné usazeniny).

 

 

CHEMICKY
(sanitační sud):

  • Nejprve odšroubujeme hlavici sanitačního soudku, do soudku nalijete čistou vodu. Našroubujte zpět hlavici na sanitační sud, narazte do ní naražeč a natlakujte stejným způsobem, jako když narážíte sud s nápojem.
  • Otevřte páku pivního kohoutu a nechte otevřenou, dokud z kohoutu nezačné téci čistá voda.
  • Potom do sanitačního soudku nalijte zředěný roztok v předepsaném poměru (obvykle 1:80), sanitační roztok aplikujte do vedení stejným způsobem jako vodu. Sanitační roztok nechte cca 20 minut působit. Po 20 minutách odražte naražeč ze sanitačního soudku a důkladně ho vymijte čistou vodou napusťte do něj čistou vodu.
  • Opět narazte naražeč na soudek a chladič důkladně propláchněte čistou vodou, minimálně 5 litrů.
  • Pro dokonalé provedení sanitace kompletního chladicího zařízení použijte sanitační kuličku, kterou vsadíte do hadice za naražeč a "proženete ji" vedením. Nezapomeňte z výčepního kohoutu rozdělat kompenzátor pro snažší vyndání sanitační kuličky.

 

Při sanitaci nezapomeňte na výčepní kohout a naražeč. Je potřeba je rozebrat, namočit do sanitačního roztoku a důkladně vyčistit a odstranit všechny usazeniny. A na závěr zpět propláchnout čistou vodou.

 

 

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.